Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jednoduchý návod ako.. [undmomielka]

...ako to zvládnuť do úspešného konca! :)

Bod č.1: Nepodliehajte panike, pretože sa niečo poserie ešte viac.

Bod č.2: Spravte si zoznam pre a proti.

Bod č.3: Nahromaďte si všetky problémy, získajte nejaké nové, horšie.

Bod č.4: Pozrite si film/seriál, kde sú všetci šťastní, dokonalí a nič ich netrápi(opak vášho stavu).

Bod č.5: Tvárte sa, že sa úplne nič nestalo.

Bod č.6: Odmietajte skutočnosť.

Bod č.7: Kúpte si čokoládu.

Bod č.8: Nesprchujte sa.

Bod č.9: Zamknite sa a zatiahnite rolety.

Bod č.10: Dokola si opakujte, že sa vám to len sníva.

Bod č.11: Spomeňte si na človeka, ktorému by ste sa radi vyspovedali. Ak je to niekto, kto sa s vami už navždy odmieta baviť - o to lepšie.

Bod č.12: Vytočte číslo, ktoré nemôžete dostať z hlavy.

Bod č.13: Zožeňte si údaje o najbližšom ústave.

Bod č.14: Zistite, či majú voľné miesto a cenu pobytu.

Bod č.15: Zrušte si fejsbúk.

Bod č.16: Prestaňte si kupovať trvanlivé mlieko.

Bod č.17: Zrušte predplatné.

Bod č.18: Po nociach sa choďte prechádzať prázdnymi ulicami. (Stretnete maximálne ožranov, kurvy a milencov.)

Bod č.19: Spíšte si trápny zoznam bodov, o ktorom si myslíte, že vám nejako pomôže.

Bod č.20: Nekupujte si domáce zviera, ľahšie sa zbavíte vyschnutej kvetiny.

Bod č.21: Nikomu nedôverujte! Všetci vám chcú ublížiť.

Bod č.22: Stiahnite si diskografiu R.E.M.

Bod č.23: Spievajte si s nimi riadne nahlas.

Bod č.24: Ignorujte svietiace kontrolky vo vašom aute.

Bod č.25: Kúpte si drahé pero a fešný papier.

Bod č.26: Nájdite si miesto, kde bude roztrúsený váš popol.

Bod č.27: Napíšte list na rozlúčku, spomeňte v ňom každého.

 

Nikto vám nedá návod ako žiť. Nikto vám nepovie, čo máte urobiť. Nikto vás za ručičku už vodiť nebude. Tak nezúfajme, všetci sme na tom rovnako. Tak hlavu hore a šup šup do krčmy a zapiť žiaľ! :)


Ivuškina spovednica | stály odkaz

Komentáre

  1. no tak akurát
    Bod č.15 by som bral :) (už som dobrovoľne 2 týždne totálne abstinoval a bez jediného problému) na FB hlavne vo chvíli keď niekde čakám z mobilu.. na to je to dobŕe (na mobilnej sieti mi ide pomaly YT inak by som kukal radšej ten :P)..
    Ale očuj toooooľko negativizmu? och och.. ja ako optimista ti dám definíciu optimizmu, ktorá sa mi veľmi páči ;) odporúčam podľa toho žiť a budeš happy forever

    Optimizmus nie je o očakávaní že vždy bude všetko len to najlepšie (tak si to vykladajú akurát slepý optimisti). Predovšetkým ide o akceptovanie toho čo sa stalo ako najlepšieho čo sa vôbec v danom momente mohlo stať.

    hezky ne?
    publikované: 21.10.2010 13:45:57 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hezky hezky :)
    ale to je myslene ironicky :))

    ja by som bez fb nemohla byt, ved kto by mi restiku viedol! ved by mi tam ludia od hladu pomreli. ved to by bolo ake strasne? :D:D
    publikované: 21.10.2010 13:53:53 | autor: undomiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. och och
    Dalšia závisláčka na FB hrách :D dneska som o tom čítal štatistiku 69% hráčov na FB sú ženy z čoho 19% poriadne závislačia ;) je tam aj undomiel?

    http://gizmodo.com/5668602/people-spend-927-million-hours-per-month-playing-facebook-games?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+gizmodo/full+(Gizmodo)&utm_content=Google+Reader
    publikované: 21.10.2010 15:31:31 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. uff
    ivus dufam ze si sa zatial dopracovala do 26 bodu a tam aj dostanes.. a fesny papier a pero pouzijes na spisovanie memoarov a nie listu na rozlucku...
    publikované: 21.10.2010 16:03:39 | autor: trill (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    pamp take interpretovanie statistiky je pomerne tazka zalezitost, ved to je umenie z poriadnej statistiky citat, dokonca je statisticky dokazane ze 73% statistik je zle vyhodnotena :))

    trill dufam ze je to preklep, ze mi ten bod 26 nezelas :)) a okrem toho je tam veeeela bodov ktore nielen ze nesplnujem, ale prave porusujem :)
    publikované: 21.10.2010 16:12:42 | autor: undomiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ale je fest rozdiel štatistika a štatistika ;)
    štatistika o nejakej hovadine ktorá sa zostavuje na mizivej vzorke (povedzme 1% hádam ani toľko nemajú niektoe štat) štýlom dotazníku.. Druhá vec je zostavenie reportu používania služby, kde máme teda vzorku 100% (teda jediný prípad ideálnej štatistiky) a nezostavujem to na základe zavádzajúcich odpovedí respondentov ale faktov. Nakoľko máme presné údaje kde kto koľko času s čím na FB zabil ;) To nie je o tom či si niekto o niekom myslí že je závislák, vychádza sa zo 100% faktov ;) To je matika to neodžubeš :)
    publikované: 21.10.2010 16:52:31 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Mno, mládeži, statistika nevyžaduje nutně stoprocentní vzorek,
    je to statisticky nedosažitelné, utopie. Mluvíme raději třídách. Nejmenší třída by měla obsahovat minimálně jedenáct vzorků. Dále zde mluvíme o směrodatných odchylkách, které částečně eliminují rozložení chybovosti dle Gausosova zákona rozložení chyb. Posléze dopracujeme se k váženému průměru, kdy minimální a maximální zjištěný výsledek se škrtá, nebere se v potaz.
    V neposlední řadě je třeba mít na paměti, že obejitím těchto instrumentů dospějete k překvapivému závěru, že jste v zásadě milionáři.
    Mikloš má čtyři byty, vy bydlíte pod mostem, ale statisticky vzato máte nevyužívané dva byty v Bratislavě, v uzžím centru a ani vo tom nevíte. Vo tom je statistika.
    publikované: 21.10.2010 18:34:30 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  8. útopia to nie je
    štatistika používania internetových služieb vychádza zo skutočných údajov použitia, teda je pri nej 100% vzorka 100% platných údajov žiadna utópia ale realita ;) => chybovosť je prakticky nulová.. niečo ako štatistika koľko nejaký závod spotreboval toho a toho materiálu koľko toho vyprodukoval.. nemusíme sa pýtať vzorky zamestnancov na ich subjektívny názor, lebo máme 100% data ktoré už stačí spracovať.. takže áno štatistika nevyžaduje 100% vzorku, ale takáto má chybovosť v nejakom intervale.. čo som uviedol ja je ale zo 100% vzorkou => niet najmenších pochýb o tejto štatistike ;)
    publikované: 21.10.2010 19:31:13 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Jediná otázka studenta matfyzu.
    Co pokládáš za sto procent?
    publikované: 21.10.2010 20:53:08 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  10. 100% je proste 100% :)
    reč bola o štatistike z FB tak budme teda konkrétny.
    Každý user má vyplnený profil, o každom viem pohlavie,vek, vzdelanie (informáce ktoré nám poskytuje dobrovoľne) ako aj nedobrovoľne poskytované napr. odkiaľ sa prihlásil teda jeho geografickú polohu, jeho lokálny čas, aký ma prehliadač, operačný systém, rozlíšenie obrazovky (a ďalších x tisíc sprostostí, pre to o čom sa bavíme je aj tak podstatné len pohlavie o tom bola štat.).. cakom pakom vieme o ňom viacej než on sám :D.. nechajme ale sprostosti.. dobre až v ďalšom poste nie je námietka námietka na to že niekto si profil vyplniť nemusí. OKI priznám ale takýto človek na FB čas netrávi nie to aby ho zabíjal hraním hier.. (existujú však metódy ako určiť pravdepodobne pohlavie používateľa napr. na základe histórie vyhľadávaného obsahu či navštevovaných portálov) ale tak či onak pripustme že máme aj promile takýchto userov. No tak ich kľudne máme v štatistike v kategórií bez určenia pohlavia, veku.. (pokojne ich môžeme zanedbať, v koláčiku ich aj tak vidieť nebude..).
    Majme teda množinou používateľov u ktorých v 99.9999999999999999999999999999999% prípadov vieme to čo pre našu štat potrebujeme, teda pohlavie. Prihlási sa (logujeme) počíta statusy, pokomentuje popozerá foto (logujeme kde čo kedy koľko proste všetko čo nás zaujíma) hrái hru (logujeme) ukončí hru (logujeme).. Teraz máme záznamy za určité obdobie, vieme že Janka Mrkvičková každý deň strávi takmer 5h hraním hier.. Jožko Mrkvička príde prečíta statusy odhlási sa.. Andrej Smrek nebol na FB pol roka.. atď.. o každom vieme to na základe čoho rozdeľujeme štatistiku v našom prípade pohlavie a presné časi kedy čo a koľko hrali.. Zo všetkých týchto údajov spravím štatistiku hrania na FB podľa pohlavia.. A závislosti na FB hrách.. Tak na koľko je asi tak nedôveryhodná čí utopistická? Vychádzame z reálnych údajov správania sa každého jedinca IMHO => máme STOPROCENTNÍ VZOREK
    publikované: 21.10.2010 22:02:42 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Nemáme, pampu! To je Tvůj problém.
    Někteří lžou! Normálně lžou.
    Takže Tvoje po celý období sledovaný, si můžeš strčit víš kde.
    Chtěl bych Tě mít na skoušce ze statistky.
    Pokecali by jsme a vyjel by jsi jako saňovej tažný pes.
    publikované: 22.10.2010 08:01:06 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  12. A v čem lžou?
    Ak sa teda smiem slušne spýtať? Vyplnia si iné pohlavie? ty vole to veru každý druhý user na FB má naopak vyplnené.. Ale dobre, vidím že sa chytáš každého promile, tak sa teda pozrime na štatistiku toho, koľko používateľov FB strávi aký času hraním hier. Koľko % z nich je na tom závislých. Môžeš mi povedať v čom ide pri tejto štatistike oklamať, nakoľko pri nej nepoužívame ani jeden údaj ktorý by zadával používateľ. Môžeš teda mne neznalému laikovi po lopate vysvetliť prečo nejde o STOPROCENTNÍ VZOREK? Prípadne ako sa tam dá klamať.. netrpezlivo čakám na odpoveď ;)
    publikované: 22.10.2010 09:32:32 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. joj ste sa tu ale rozohnili
    ako je pravda ze o uzivateloch sa daju zistit veci, ale co taki ludia co maju viac uctov len kvoli tomu aby sa mohli hrajkat? ja takych poznam sakramentsky dost..a takych aj po svete musi byt vela...byze uz ma byt nejaka ta statistika fakt pravdiva potom by sa musel porovnat statisticky subor fb uzivatelov so skutocnymi ludmi...:))) ved predsa vsetko co je ne webe sa da jednoducho zmanipulovat :))
    publikované: 22.10.2010 10:12:37 | autor: undomiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Mno více ménľ jsi odpověděľla statistikovi za mne.
    A to je i hlavní důvod, proč by u u mne vyjel vod skoušky.
    Proto byla moje úvodní otázka záměrně jednochá. Co považuje za sto procent,
    Neobstál, musí se vrátit na střední školu, případně si zaplatit další ročník City University.Holt, nedozrál na vědce a statistika zvlášt.
    publikované: 22.10.2010 10:23:38 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  15. že rozohnuli :) ta debata ne
    síce sa trocha strhla od pôvodnej témy, ale čo stáva sa :P... v živote som nehral hry na FB tak neviem načo by som potreboval viac účtov, nikoho takého nepoznám, resp. o tom nemám vedomosť že by taký účet mal :).. berme teda ale že taký ľudia sú. Takéto účty sú ale jednoducho identifikovateľné, nemajú žiadne statusy, žiadnych pridaných priateľov, atď.. ich účelom je len hranie hier, dokonca ich nemáme veľký problém asociovať ich k ľudom ktorý si takýto účet vytvorili (prístup z jedného PC na normálny účet a "mŕtve" účty alebo ako ich nazvať).. teda výslednú štat "kaziť" nebudú..
    Dobre priznám teda vždy je tam nejaké IMHO mizivé promile (ako som uvádzal už na začiatku).. Presnosť je ale neporovnatelná s nejakou dotazníkovou štatistikou na maličkej vzorke, to je to hlavné čo sa tu snažím od začiatku dokázať. A teda že je veľký rozdiel štatistika a štatistika.
    Ale sa ale máme chytať slovíčok, to čo si napísal že STOPROCENTNÍ VZOREK je statisticky nedosažitelná utopia. Dám iný modeloví príklad. Robím štatistiku priemernej výšky štud. na jednej prednáške, každého si zmerám, nikto ma teda nemá ako oklamať. V tomto prípade mám 100% vzorku či nie?
    publikované: 22.10.2010 10:54:17 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. No nemáš!!! Máš pouhopouhou statiskicky přijatelnou třídu o X vzorcích!
    Se uvědom kolego.Studuješ Ty vlastně matfyz?
    Protože jestli né,tak potom o tom. To tu budeme dorána. nemáme na to tejden, kolego!
    Nemrhej mým časem, já Tě vyrazím ze skouška během deseti sekund. Šetřím Tvůj čas na dostudování a přípravě na druhý termín!
    publikované: 22.10.2010 11:54:08 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  17. A ještě, co Ti říká směrodatná odchylka?
    Proč jí vymysleli? Snad né proto, že si změříš všechny posluchače fakulty a máš svých sto procent?
    publikované: 22.10.2010 11:57:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  18. pravdu máš Mito
    Nejdem mrhať časom, keď nečítaš pozorne čo píšem nemá to význam ;)..
    Takže verejne priznávam Mito má pravdu, no a ja lama si už len letím zo skúšky bye ;)
    publikované: 22.10.2010 12:20:07 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. :-)))
    Je to pro Tvoje dobro!
    Ahoooooj!
    publikované: 22.10.2010 14:32:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Von nedá pokoj, šmejd testovací.
    To už je asi třetí hajzl, co tu vodrbává lidi.
    publikované: 22.10.2010 19:41:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014